Op locatie kunnen wij opnamen maken van uw optreden. Adesign is gespecialiseerd in het opnemen van live muziek.

In de begintijd deed Anton dat op twee sporen real time. Eerst op tape, later digitaal via een PCM processor op videotape en weer later op DAT-tape.
In de jaren 90 steeg de vraag naar meersporen opnamen. Hiervoor werd 16 sporen ADAT gebruikt. Nu gebruiken we harddisk recording.

Een recente ontwikkeling is de mogelijkheid om met een Solid State Disk op te nemen. Het grote voordeel hiervan is de ongevoeligheid voor trillingen, waardoor de plaatsing van de recorder geen rol meer speelt. De betrouwbaarheid is hiermee toegenomen, en een bijkomend voordeel is, dat het overzetten van de bestanden veel sneller gaat. Met dank aan Alan van Magic Sound voor het ontwikkelen van een geschikte caddy.

Adesign gebruikt de Alesis HD24 harddisk recorder. Bekend om zijn fenomenale geluidskwaliteit. Op een harddisk van 160 GB kan 15 uur muziek in 24 sporen/24 bit opgenomen worden. Achteraf kunnen de opnamen worden afgemixt in onze geluidsstudio, of in elke andere geluidsstudio.

Alesis HD24 caddy

Alesis HD24 caddy

U kunt deze recorder ook los huren voor uw eigen opnamen op locatie. De opnameset bevat de recorder in flightcase, met handige multikabels en verloopkabels om de recorder aan elk mengpaneel aan te sluiten. Een harddisk met voldoende ruimte wordt bijgeleverd, samen met een uninterruptible power supply (UPS).

Neem voor het huren van de harddisk recorder contact met ons op. De huurprijs is inclusief het overzetten van de opnamebestanden naar .wav of .aiff files. Deze bestanden zijn geschikt voor PC en Mac.

Hieronder vind u enkele muziekfragmenten. Op de websites van boekingsbureaus zoals Swinging.nl en Ambitious Entertainment staan vele opnamen die door Adesign gemaakt zijn.