About us

De man achter Adesign Geluidstechniek is Anton Simonis.

Als kleine jongen al gefascineerd door techniek. Op zijn tiende bouwde hij zijn eerste geluidsbox en zijn eerste radio. Tijdens zijn gymnasiumjaren ontwierp hij voor een leraar een belichtingsmeter en een doka-timer, en had hij een bloeiende handel met het bouwen van stereo installaties. Het logeerbed op zijn kamer gebruikte hij als werkbank. Luisteren naar muziek in de tijd dat de piratenzenders nog bestonden. Rock, blues en "underground", het liefst live. Ogen te kort komen voor de gebruikte techniek, het warme geluid door je heen voelen gaan.


Greep uit het foto-archief

Hij leerde meneer van Rossum kennen, de vader van een vriendin, die zijn leermeester werd. Van Rossum wikkelde zelf zijn spreekspoelen en transformatoren en hij had professionele boeken van fabrikanten over het ontwerpen van versterkers. Een aanleiding voor Anton om zelf ook een indrukwekkende berg literatuur te verzamelen.

In zijn studententijd raakte Anton via vrienden betrokken bij bands en begon hij de zangversterkers te bedienen, reparaties te doen en grote boxen en versterkers te bouwen. Het ontwikkelen en bouwen van huiskamerboxen, transmissielijnen, scheidingsfilters en eigen versterkerontwerpen bleef doorgaan. Buizenapparaten hebben altijd een bijzondere plaats ingenomen.

Ondertussen maakte Anton naam als reparateur, en hij werkte voor vele winkels in de regio. Een baan als ambtenaar maakte de aanschaf van zijn eerste PA systeem mogelijk. De verhuurtak die ooit begon met het bedienen van een zangversterker waarbij de zuiltjes door de muzikanten onderweg gebruikt werden als zitbank, is uitgegroeid tot een bedrijf, gespecialiseerd in locatietechniek. Omdat Anton zelf een hekel heeft aan name-dropping doen we geen poging om namen te noemen van alle artiesten, bands, en festivals waar hij voor gewerkt heeft.

Als technicus is Anton's naam verbonden aan veel plaat en demo opnames. Inmiddels bezit hij een volwaardige (mobiele) studio.

Nu locatiegeluid, opnamewerk en elektronisch ontwerp enorm gegroeid zijn is reparatie niet meer de hoofdactiviteit. Maar op afspraak is er altijd wel een gaatje vrij.

Een eigen handschrift van mixen: een warm geluid, niet te hard en niet te schel, geen piepen en fluiten en een duidelijke zang.
De stagiairs en leerlingen van Adesign brengen dat met succes in praktijk.